Novinky

Všechny novinky

Nejoblíbenější recepty

Navštívit blog

KOKOSOVÝ OLEJ (rafinovaný)

KOKOSOVÝ OLEJ (rafinovaný)

Čistý kokosový olej rafinovaný je vhodný na výrobu domácí přírodní kosmetiky, pleťových krémů, tělových másel, masek na vlasy aj.

Více informací

59,00 Kč

Dostupnost: Skladem

KOKOSOVÝ OLEJ

Kokosový olej obsahuje mnoho polyfenolů, které mu dávají vynikající účinky. Jedním z nich je také kyselina felurová, kterou obsahuje například také brutnákový olej.

Kyselina ferulová je velmi účinný antioxidant, mnohem účinější než je vitamín E, který zabraňuje stárnutí pleti, snižuje riziko vzniku a zmenšuje stařecké skvrny, a změkčuje a hydratuje pokožku.

Navíc obsahuje kokosový olej, stejně jako například mango máslo, také kyselinu kávovou, která je taky velmi dobrý antioxidant.

Kokosový olej má fantastické hydratační vlastnosti, který můžete použít do jakýchkoliv svých výrobků např. peelingy s cukrem, tělová másla, ale také domácí přírodní pleťové krémy nebo mléka.

Kokosový olej má bod tání kolem 23°C, což znamená, že v prostředí chladnějším než 23°C bude mít konzistenci tuhou, a v protředí teplejším bude tekutý.

Obsahuje nasycené mastné kyseliny z nichž dominuje kyselina laurová (49,9%) a myristová (19,4%). Dále obsahuje kyselinu palmitovou (8.70%), kyselinu kaprylovou (6.40%) a kyselinu kaprinovou (5,90%) a vitamíny A a E. Právě vysoký podíl nasycených mastných kyselin způsobuje bod tání 23-26°C.

Zajímavostí je, že má kokosový olej díky vysokému obsahu laurové, kaprylové a kaprinové kyselině deodorační účinek. Toto spojení kyselin má toxický účinek na gram-pozitivních bakterií, zejména na koryneformních (např. Corynebacterium xerosis), které jsou odpovědné za rozkladu potu.

Bod tání: 23-26°C

Využití: suchá, popraskaná a podrážděná pokožka, do rtěnek a balzámů na rty, na masáže, na výrobu macerátů.

26 dalších produktů ve stejné kategorii: