Novinky

Všechny novinky

Nejoblíbenější recepty

Navštívit blog

ALLANTOIN

ALLANTOIN

Allantoin je kosmetická látka, která poskytuje pokožce fantastickou ochranu a zjemňuje ji. Jejím působením se buňky velmi rychle regenerují a množí a vaše pleť je pak mladší a zdravější.


Více informací

45,00 Kč

Dostupnost: Skladem

Co je Allantoin?

Allantoin je kosmetická látka, která poskytuje pokožce fantastickou ochranu a zjemňuje ji. Jejím působením se buňky velmi rychle regenerují a množí a vaše pleť je pak mladší a zdravější.

Allantoin jako látku na výrobu nejen domácí kosmetiky schválilo FDA ( vládní agentura USA, která je zodpovědná za kontrolu léčiv, regulaci potravin, kometických přípravků aj.), která také potvrdila, že dočasně chrání odřenou a popraskanou pokožku, tím, že urychluje přirozené hojivé procesy kůže a zvyšuje obsah vody v buňkách.

V čem můžete Allantoin použít?

Allantoin můžete použít v každém vašem přípravku obsahující vodu. Je vynikající do domácí hydratační pleťové vody nebo tonika, zimního krému, do sprejů po opalování, šampónů na suché vlasy a proti lupům.

Dávkování a rozpustnost

Allantoin má pH 4-6, ale vzhledem k tomu, že doporučené dávkování je 0,5-2% nebude mít na pH konečného výrobku vlivarrow-10x10.png.

Je ve formě bílého prášku, který je rozpustný ve vodě. 0,5% se rozpustí při teplotě 25°C, je tedy dobré přidat ho do vodní fáze již při zahřívání. Je sice doporučováno ho použít při fázi chlazení, ale mohlo by se vám stát, že se dobře nerozpustí a vykrystalizuje vám a váš výrobek pak bude k ničemu. Pokud ho ale použijete již při zahřívání vodní fáze, máte jistotu, že se rozpustí tak jak má.

30 dalších produktů ve stejné kategorii: