MRKVOVÝ OLEJ

MRKVOVÝ OLEJ

Mrkvový olej zpomaluje stárnutí pleti, je vynikající na vrásky a díky betakarotenu je výborným ochranným olejem před a po opalování.

More details...

57,00 Kč

Availability : Skladem

Mrkvový olej - co je to?

Mrkvový olej obsahuje vysoké množství betakarotenu. Jako nosný olej je použit olej slunečnicový.

Betakaroten je silný antioxidant, který má fotoochranné účinky. Ty jsou připisovány především velkému obsahu vitamínu A.

Vitamín A zlepšuje ochranné funkce pokožky, zvyšuje tvorbu nových buněk a podporuje tvorbu kolagenu.

Mrkvový olej díky těmto látkám zpomaluje stárnutí pleti, je vynikající na vrásky a právě díky betakarotenu je výborným ochranným olejem před a po opalování.

Slunečnicový olej jako nosný olej navíc obsahuje kyselinu linolovou, která také chrání pokožku, změkčuje ji, hydratuje a navíc má protizánětlivé účinky.

Mrkvový olej má jasně oranžovou barvu a 12měsíční trvanlivost. Můžete ho použít na výrobu přírodního mýdla, ale stejně tak je vhodný na výrobu krému nebo šampónu.

Dávkování

Pokud budete mrkvový olej dávat do kosmetiky, která se oplachuje (například šampón, sprchový gel), můžete použít množství, jaké vám bude vyhovovat.

Pozor si musíte dát v případě, že chcete mrkvový olej přidat třeba do pleťového krému nebo tělového mléka, které nebudete oplachovat. Tam doporučujeme použít množství maximálně do 5%, pokud nechcete být oranžoví.

Jestliže patříte k těm, kdo mají citlivou pleť, doporučujeme mrkvový olej nejdříve vyzkoušet na pokožku v malém množství, protože betakaroten a vitamín A může být u lidí s citlivější pletí/pokožkou dráždivý.

29 other products in the same category :